Reiki Usui


Reiki Usui


De oorspronkelijk Reiki variant is Usui Reiki, en dit werd herontdekt door Mikao Usui eind 19de eeuw. Het is werken met energie, de reiki behandelaar fungeert als een intermediair, deze geeft de energie door aan de ontvanger. De Usui Reiki behandelaar ontvangt de energie via het kruin chakra en stuurt deze via de handen naar de chakra punten van de ontvanger om het zo het energieveld van de ontvanger, binnen te laten stromen. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji): rei = geest’ of ziel en ki = energie of levenskracht. Een westerse benadering van het woord Reiki is ”universele levensenergie”. Wilt u meer weten over Mikao Usui dan verwijs ik u naar deze "link".

Waarvoor kan Usui Reiki gebruikt worden ?
 
Reiki hersteld het zelf genezend vermogen van het lichaam, het kan ingezet worden voor een groot aantal klachten, zo kunnen spanningsklachten en stress klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, hartkloppingen enzovoorts allemaal afnemen/ verdwijnen door een aantal reiki behandelingen. Om een voorbeeld te geven van het genezend vermogen van Reiki: Toen Mikao Usui terug kwam van de meditatie 21 daagse meditatie op de berg Kuruma, kwam hij een meisje tegen, dit meisje had een pijnlijke kaak, Mikao Usui legde zijn hand op die plek en gaf dit meisje Reiki, zowel de zwelling als de pijn verdwenen..

Reiki Usui opleidingen

Reiki 1 opleiding: deze bestaat uit 1 dag les en hierin leer je de basisprincipes van Reiki. Wie was Mikao Usui en hoe heeft hij de Reiki opgezet en doorgegeven.
Je krijgt uitleg over de chakra's en het toepassen van Reiki in verschillende situaties. Bij Reiki 1 ga je veel oefenen op jezelf en kun je ook mensen ( en dieren) in je directe omgeving gaan helpen. Bij deze opleiding krijt u een opleidingsmap en een certificaat van deelname.


Reiki 2 opleiding: op deze lesdag krijg je weer een inwijding en nu krijg je ook 3 Reiki symbolen aangereikt. Met deze symbolen kun je de Reiki energie op afstand gaan sturen en kun je de behandelingen verder verdiepen. Je kunt de symbolen in allerlei situaties gebruiken en toepassen. Bij deze opleiding krijgt u een opleidingsmap en certificaat van deelname.

Reiki 3 opleiding: wil je nog verder gaan met Reiki en is het een onderdeel van je dagelijkse leven geworden dan kun je overwegen om Reiki Master te worden. Deze opleiding bestaat uit twee onderdelen: je krijgt opnieuw een inwijding zodat je energie nog sterker wordt en je Reiki ook intuïtief kunt gaan toepassen. En je krijgt twee nieuwe symbolen, waaronder het mastersymbool. Je kunt dit gebruiken om zelf mensen te gaan inwijden. Bij deze opleiding krijgt u een opleidingsmap en een certificaat van deelname.


Wat vraag ik voor een Reiki Usui opleiding ?

Wat ik vraag voor mijn hulp ligt aan de tijd die er in gestoken mag worden. Uiteraard doen ik dit in goed overleg met u.