Reiki Kundalini


Reiki Kundalini


Reiki kan toegepast worden in combinatie met de wijsheden uit yoga. Hierbij geef je extra aandacht aan de verschillende chakra’s bij het geven van Reiki. Deze vorm van Reiki wordt ook wel Kundalini Reiki genoemd. Het combineren van de traditionele Reiki met Kundalini energie maakt de behandeling nog intensiever. De term Kundalini betekent “opgerolde kracht” en komt uit het Sanskriet.  Het verwijst naar een spiraalvormig opgerold energiekanaal onderin het lichaam, bij het wortelchakra in ons energielichaam. Uit de bovenkant van dit spiraal stroomt de Kundalini energie omhoog naar ons kruin. Deze energie kan door het hele lichaam stromen en ook doorvloeien in het aura. Kundalini energie heeft invloed op alle aspecten van iemands fysieke, emotionele en spirituele leven. Het sturen van deze energie bij een Reiki behandeling kan zeer positieve effecten met zich mee brengen. Kundalini Reiki is een aanvulling op de traditionele Reiki leer. 


Verschil Reiki Kundalini en Reiki Usui


Usui Reiki werkt met universele energie en Kundalini Reiki met je eigen kundalini energie die zich slapende houdt bij de wortelchakra. Bij worden Kundalini Reiki er diverse tradities uit de yoga plus de chakra-leer gecombineerd met Reiki. Hierdoor worden de energie-kanalen van de ontvanger meer geopend en kan de intensiviteit van de behandeling toenemen. Ook zorgt deze behandeling ervoor dat de chakra’s weer goed in balans komen en je een boost krijgt in je persoonlijke energie.Blokkades in ons systeem kunnen ervoor zorgen dat onze energie stagneert. Hierdoor kunnen fysieke, mentale, emotionele of spirituele problemen ontstaan. Kundalini Reiki helpt bij het vrijmaken van de energiekanalen. 

De energie die bij Kundalini Reiki vrijkomt kan gepaard gaan met allerlei sterke ervaringen. Hierdoor kunnen blokkades doorbroken worden en onze bewustwording stijgen. Wanneer de Kundalini energie ontwaakt gaat dit vaak gepaard met een gevoel van verbondenheid en kracht. Deze kracht kan fysiek zijn, maar ook mentaal of spiritueel. Bij yoga brengt het activeren van de Kundalini zelf-realisatie en eenwording. Het symboliseert de samensmelting van ons ego / onze ziel met het hogere zelf, ook wel de spirituele bron van ons bestaan genoemd. Binnen de yoga streeft men bewust naar het ontwaken van de Kundalini. Iedereen die bezig is met  zelfontwikkeling kan het Kundalini ontwaken ervaren. Dit kan bewust maar ook onbewust gebeuren.


Wie heeft Kundalini Reiki ontdekt ?


Kundalini Reiki werd gekanaliseerd door Ole Gabrielsen. Ole Gabrielsen kreeg zijn informatie van Master Kuthumi. Kuthumi is in esoterie als hoeder van de tweede straal. Kuthumi biedt zijn kennis aan mensen die bereid zijn, open voor verandering. De energie reinigt het lichaam en geest en leidt uit de buurt van de Intellekt- en Egoproblemen. Universele bewustzijn, liefde, vrede en harmonie worden gepromoot. Iedereen die wil gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad. Dit geldt ook als je al inwijdingen hebt gehad in andere Reiki- of helingsvormen.


Kundalini Reiki opleidingen:


Kundalini Reiki 1 opleiding: Bij het eerste niveau van de Kundalini Reiki inwijding worden je chakra’s gereinigd en gedeblokkeerd. Jouw Kundalini kanaal zal vanaf het wortelchakra tot het kruinchakra geheel gereinigd worden als voorbereiding op het Kundalini ontwaken. Net zoals bij de inwijding van de traditionele Reiki 1  inwijding wordt het hartchakra geactiveerd.  Doordat de kanalen van jouw kruinchakra naar de handpalmen geopend worden kan de universele energie goed doorstromen. De Kundalini Reiki oefeningen die worden beschreven helpen jou de verschillende technieken onder de knie te krijgen. Let op voordat met kan beginnen aan Kundalini Reiki moet met eerst in bezit zijn van Reiki Usui 1 en 2. Bij niveau 1 leer je de volgende technieken:

- Zelfbehandeling

- Het behandelen van anderen
- Zuivering (cleansing)
- Het healen van situaties, problemen of klachten
- Karmische healing
- ASfstandsbehandeling

- Opleidingsmap

- Certificaat van deelname

Kundalini Reiki 2 opleiding: Van de Kundalini Reiki inwijding kunnen de intensiteit en de effecten van de energiebehandeling toenemen. Dit komt omdat je leert om met jouw intentie de energie beter te laten doorstromen. Verder leer je hoe je Reiki meditatie kan toepassen om de energie te laten stijgen op bepaalde momenten. Dit is vooral handig vooraf of tijdens een healingsessie. Tijdens een healingsessie zal jouw eigen Kundalini stroom bijdragen aan de intensiteit waarmee je de universele energie doorgeeft.


- Opleidingsmap

- Certificaat van deelname


Kundalini Reiki 3 opleiding: Van de Kundalini Reiki inwijding worden de energiekanalen nog eens extra versterkt met de laatste inwijding. Hierdoor kan je de Kundalini energie naar wens krachtig opwekken. Bij deze laatste inwijding worden er naar extra persoonlijke ervaringen uit jouw leven gekeken die heling nodig kunnen hebben. Denk hierbij aan geboortetrauma’s, vorige levens, fysieke locaties  en angsten. In het handboek vind je alle informatie en worden de technieken stap voor stap uitgelegd.


- Opleidingsmap

- Certificaat van deelname


Wat vraag ik voor een Reiki Kundalini opleiding ?


Wat ik vraag voor mijn hulp ligt aan de tijd die er in gestoken mag worden. Uiteraard doen ik dit in goed overleg met u. 

Let op voordat met kan beginnen aan Kundalini Reiki moet met eerst in bezit zijn van Reiki Usui 1.