Energie Vampieren & Vampirisme


Niet altijd is het contact met vrienden, kennissen of familieleden consequent positief. Veel mensen ervaren een stressvolle ervaring in verband met deze mensen om zich machteloos en uitgeput te voelen. energie vampiers beroof ons van vitaliteit en behoren tot de moeilijkste kennissen die een persoon kan hebben.

Wat zijn energie vampieren ?


Energie vampiers zijn mensen die voortdurend slechte geesten verspreiden als ze verschijnen. Ze doen dit door voortdurend kritiek te leveren of de positie van het slachtoffer te nemen. Optimisme wordt met succes bestreden en na bijna elk contact is er pessimisme en slecht humeur. De tekenen van contact met de energie vampieren zijn duidelijk. De stemming is geïrriteerd, de getroffen persoon voelt zich uitgeput en uitgeput.

De moeilijkheid is om eerst de vampieren te herkennen. Vaak komen ze het leven van mensen binnen als behoeftig of openhartig. Al snel verandert het beeld en wordt het slachtoffer gebombardeerd met pessimistische visies. De behulpzaamheid en het geduld van anderen wordt uitgebuit door de energie vampieren en de getroffenen worden opgezogen tot de laatste druppel optiek en energie.

Vooral kwetsbaar voor de aanval van de energie vampier zijn mensen die erg gevoelig of behulpzaam zijn. Meestal realiseren ze zich heel laat dat hun tegenhanger narcistisch of pessimistisch is. Energievampiers blijken een constant gekreun te zijn en in het begin lijken de argumenten echt te zijn - totdat ze een permanente staat blijken te zijn zonder echt bewijs.

Welke soorten zijn er ?


Een veel voorkomende vorm van energie vampier is de narcist. Hij vraagt ​​voortdurend aandacht en stelt zichzelf centraal. De perfectionist wil alles perfect georganiseerd en gestructureerd weten. Daarom voortdurend beukende op de vrienden beoordelingen. Vaak willen energievampiers controle hebben en mensen die erg onder controle zijn, lijken mensen te zijn die de stemming permanent in negatief veranderen.

Het tegenovergestelde van de narcist is het slachtoffertype. Hij is altijd op zoek naar hulp zonder het echt nodig te hebben. Het laat heel snel zien dat hij eindeloos behulpzaam is. Zelfs passieve personen kunnen energie stelen als ze constant hun mening houden en helemaal niet spreken. Veel actiever zijn mensen die schreeuwen en elke gelegenheid aangrijpen om materiële voordelen in hun voordeel te ontvangen. Deze mensen vragen vaak om een ​​gunst, zodat in sommige gevallen het hele levensplan eigenlijk alleen op deze mensen gericht hoeft te zijn.

Zelfs zeer impulsieve mensen kunnen een energie vampier worden. Hun gemoedstoestand verandert voortdurend en hoe ermee om te gaan kan niet van tevoren worden vastgesteld. Ze zijn humeurig en ontsnappen aan alle verwachtingen. Een speciale vorm is de idealist die alleen zijn standpunt aanvaardt en iedereen wil bekeren. Bovendien zijn hulpeloze mensen een behoorlijk energie vampier om te zien omdat ze constant hulp nodig hebben, die dan wordt verleend. Mensen zijn tenslotte ook vampiers die constant in stress verkeren en zich meer opladen dan ze dagelijks kunnen doen. Deze energie vampieren beroven zichzelf echter van energie. De vorige lijst maakt duidelijk dat er verschillende energie vampieren zijn in het dagelijks leven. Natuurlijk hangt de impact op de getroffenen enorm af van de veerkracht van hun eigen psyche.

Hoewel de persoonlijkheidsstructuren zeer storend en boeiend zijn, kunnen de energie vampieren niet direct de schuld krijgen. Integendeel, ze werden gemaakt in de energie vampier in de loop van het leven. Ze ruziën voortdurend met hun eigen persoon.


De meest voorkomende carrière begon als een energie-uitloper in de kindertijd. De vampiers werden vaak bekritiseerd of zichzelf geen fouten toegestaan. De ouders hadden al kritiek op de kleinste gelegenheid, vertrouwden hun protégé niet of verzwakte het zelfvertrouwen. De enige manier om de energie vampieren onder controle te houden en zo hun effect te verzwakken, is door duidelijk de grenzen te laten zien. In het ergste geval moet frequent contact worden vermeden.


Er zijn ook entiteiten in onze omgeving die teren en leven op anderen hun energie en deze entiteiten zullen vaak als storend en zuigend ervaren waren worden. Hierbij kan een goede techniek ook helpen om jezelf te kunnen afsluiten zodat hun geen vat op je hebben.


Hoe bescherm ik mij tegen energie vampieren ?


Er zijn tal van vormen van bescherming en welke het beste werkt is erg persoonlijk. De beste manier om daar achter te komen is verschillende manieren toe te passen en daarna te evalueren wat het beste werkt. De tool die u toepast werkt het best als het op alle niveau's van zijn aansluit. Wat ik voor u kan doen is samen met u een plan opzetten om dit te leren. Het belangrijkste is dat hetgeen wat u gebruikt er ten alle tijden goed bij moet voelen en dat u er met heel u wezen achter staat.


Wat vraag ik voor mijn hulp ?


Wat ik vraag voor mijn hulp ligt aan de tijd die er in gestoken mag worden. Uiteraard doen ik dit in goed overleg met u.